Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Review : Celestial Rite - Bearer of the Dawn (EP, Αυτοχρηματοδοτούμενο)



A. Review :: Celestial Rite - Bearer of the Dawn (EP, Αυτοχρηματοδοτούμενο)


Οι Celestial Rite είναι μια μπάντα από τη Ροδο και ξεκινούν την πορεία τους από το 1997 ως Necromayhem, αλλά στη συνέχεια (την  ιδια χρονιά) αλλάζουν την ονομασία τους σ αυτή που διατηρούν έως 


και σήμερα. Η μπάντα κάνοντας μια παύση στο ενδιάμεσο (1999-2011) επανέρχεται στη δράση και οι προσπάθειες της κορυφώνονται με την κυκλοφορία Bearer of Dawn, που είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.


Το EP περιέχει 5 κομμάτια εκ των οποίων το Procession είναι μια ατμοσφαιρική εισαγωγή, που σε βάζει απευθείας στο κλίμα που οι Celestial Rite θέλουν να δημιουργήσουν. 

Ναι το EP είναι φόρος τιμής στο ελληνικό black metal της 10ετιας του 90 και προσωπικά δε με πείραξε καθόλου, καθώς τα κομμάτια του EP είναι δεμένα με καλή παράγωγη και με τη μπάντα να αποδίδει με πάθος αυτό που αγαπά.

Την εισαγωγή ακολούθου τα Rites of the Sea God, Ave Samael, Ave Lilith, Into the Gorge τα οποία  ταξιδεύουν τον ακροατή πίσω σε όμορφες εποχές και δίνοντας πινελιές επιρροών από πρώιμους Rotting Christ, Thou Art Lord, Varathron. Το EP κλείνει με τη διασκευή του Unholy Funeral των μεγάλων Varathron από το αξεπέραστο His Majesty at the Swamp και με τον καλύτερο τρόπο οι Celestial Rite κλείνουν αυτό το ταξίδι στα όμορφα ελληνικά 90's.

Το cd συνοδεύεται από ένα προσεγμένο τετρασέλιδο βιβλιαράκι με στίχους ωραιο εξώφυλλο και πληροφορίες για τη μπάντα.

Να ευχηθούμε με τη σειρά μας ώστε προσπάθειες σαν αυτή να βρίσκουν την ανταπόκριση που τους πρέπει και στην ιδία τη μπάντα να έχει ανάλογη και καλύτερη ακόμη συνέχεια.


Β. Πληροφορίες 


Track list

1. Procession
2. Rites of the Sea God
3. Ave Samael, Ave Lilith
4. Into the Gorge
5. Unholy Funeral (Varathron cover)


Bandcamp: https://celestialrite.bandcamp.com/

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΕP EINAI ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟ BANDCAMP)


Eπικοινωνία: sotirios.rhodes@gmail.com 



Δεν υπάρχουν σχόλια: