Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Review : Primal Cult - In Timeless Paths ( EP )


A. Review :: Primal Cult - In Timeless Paths

Λατρεία του αρχέγονου. Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύουν οι Primal Cult και μας έκαναν να τους λατρέψουμε από την πρώτη νότα του ντεμπούτου τους In Timeless Paths.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι Primal Cult είναι μια νέα μπάντα η οποία δημιουργήθηκε το 2012 ενώ ένα μέλος έπαιζε λίγο παλιότερα στους Sanctimonious, οποίοι τώρα είναι ανενεργοί. Χρειάστηκε να περάσουν κοντά 2 χρόνια ώστε οι Primal Cult να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους EP In Timeless Paths, το όποιο περιέχει 5 κομμάτια μελωδικού black metal απαράμιλλης ποιότητας.


Η μπάντα θυμίζει την ωραία εποχή των 90's για το Ελληνικό black metal. Επιρροές τους οι μεγάλοι Rotting Christ του Non Serviam
και του Triarchy of the Lost Lovers. Τα παιδιά μετουσιώνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτά τους τα ερεθίσματα σε δημιουργία και πετυχαίνουν να μην γίνονται κακέκτυπο. Συνθέσεις η μια καλύτερη από την άλλη. Μη ζητήσετε να ξεχωρίσουμε κάποια. Όλο το EP είναι απίθανο δείγμα αρχέγονου Ελληνικού black ηχου. Καταληκτικές συνθέσεις, μελώδια και πάνω από όλα ουσία. Τα κομμάτια έχουν μια σαφή δομή και είναι άριστα παιγμένα. Τα φωνητικά σε υψηλό επίπεδο, ενώ τα τραγούδια δείχνουν ακόμη περισσότερο στα σημεία που μπαίνει και η Alchemy με τα πολύ δυνατά γυναίκεια φωνητικά της.
Η παραγωγή είναι αυτή που πρέπει να είναι και φυσικά μαζί με το ηχητικό έρχεται και το αντίστοιχο εικαστικό. Όμορφο εξώφυλλο και inlay με στίχους. Αρνητικό; Κανένα όσο κι αν ακούγεται περίεργο επειδή έχουμε να κάνουμε με πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα. Κλείνοντας να πούμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια και να αγοράσετε αυτή τη δουλεία. Ευχόμαστε ανάλογη και ακόμη καλύτερη συνέχεια. Άλλωστε η λατρεία για το αρχέγονο (Primal Cult) βαδίζει πάντοτε σε μονοπάτια χωρίς την αίσθηση του χρόνου (In Timeless Paths).  


Β. Πληροφορίες

Track list

1. A Call of Flesh
2. Black Prophets    
3. Ironic Walls     
4. Primal Cult        
5. The Timeless Path

Facebook: https://www.facebook.com/PrimalCultgr 

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCPo_JAmKcCxD5d3dJ_kLnvA?feature=watch


Δεν υπάρχουν σχόλια: