Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

0 - Μια νέα μπάντα από την Ελλάδα που θα συζητηθεί

A. Εισαγωγή – Σύντομο Βιογραφικό

Ο 0 είναι ένα, πρόσφατα δημιουργημένο experimental black metal one man project. Η διαφορά σε αυτό το  μουσικό σχήμα είναι πως το μόνο όργανο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ήχου είναι ένα τετράχορδο μπάσο. Στόχος του σχήματος είναι η αναζήτηση και η εξερεύνηση καινούργιων και διαφορετικών ηχοτοπίων με τη χρήση ενός μπάσου και μιας φωνής.


B. 0 - Simplifying a Demon Review

Ο 0 καταφέρνει με τη χρήση μόνο του μπάσου και της τραχιάς του φωνής να κάνει τον ακροατή να ξεχάσει την έλλειψη άλλων οργάνων. Κυρίως αυτό γίνεται γιατί δημιουργεί μια ατμόσφαιρα απίστευτα σκοτεινή, η οποία καθηλώνει.
Ένα εγχείρημα που έγινε και από τους τρισμέγιστους Necromantia, αλλά εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Πρόκειται για ένα project που πειραματίζεται έντονα και - κατά τη γνώμη μας - πολύ καλά κάνει. Δημιουργεί ήχο πολύ πρωτότυπο και σφιχτές και δεμένες συνθέσεις οι οποίες μένουν άνετα στο μυαλό του ανυποψίαστου, για το τι θα επακολουθήσει, ακροατή.
Το άλμπουμ σε κερδίζει αμέσως κάνοντας εντυπωσιακή είσοδο με τα Prophet in blood και το θεοσκότεινο  Black elf. Ακολουθεί το D.I.E. (Death Is Eclectic), το οποίο θυμίζει λίγο το drone στυλ των Lotus Circle.Tα   I, the river και   Waiting for something to die to eat, ενισχύουν την ατμόσφαιρα κρατώντας το ενδιαφέρον στο έπακρο, ενώ η λιτανεία ολοκληρώνεται με 2 απανωτά χτυπήματα:τα Demon και Ritual to nothingness, που αποτελούν 2 από τις μεγάλες στιγμές αυτού του εγχειρήματος.

Συμπέρασμα: Αν πρόκειται πραγματικά για ένα πείραμα, όχι μόνο πέτυχε αλλά αποτελεί και μια εξαιρετική και πρωτότυπη έκφραση στην Ελληνική Μαυρομεταλλική σκηνή και οπωσδήποτε θέλουμε και άλλες κυκλοφορίες από το σχήμα.
 Γ.  Πληροφορίες

Track list

1. Prophet in blood
2. Black elf
3. D.I.E.(Death Is Eclectic)
4. I, the river
5. Waiting for something to die to eat
6. Demon
7. Ritual to nothingness

Facebook page: https://www.facebook.com/pages/0-the-experiment/191559844345029

Youtube Channel: http://www.youtube.com/channel/UCgT3n7DkToq9K-Ion66VHvw/videos(όλο το Simplifying a Demon είναι εκεί για να το ακούσετε)

Bandcamp: https://0-the-experiment.bandcamp.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: